Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
דף הבית » הבלוג שלנו » דיירים סרבנים בפרויקט התחדשות עירונית

דיירים סרבנים בפרויקט התחדשות עירונית

תופעת הדיירים הסרבנים יכולה לגרום לעיכובים משמעותיים בהתקדמות הפרויקט ואף לבטל אותו לחלוטין. מי מוגדר דייר סרבן ומה ניתן לעשות כדי למנוע את התופעה? מוזמנות ומוזמנים לקרוא את הכתבה שלפניכם
הגודל כן קובע: מה ההבדל בין פינוי-בינוי לתמ"א 38/2?
תוכן עניינים

תופעת הדיירים הסרבנים יכולה לגרום לעיכובים משמעותיים בהתקדמות הפרויקט ואף לבטל אותו לחלוטין. מי מוגדר דייר סרבן ומה ניתן לעשות כדי למנוע את התופעה? מוזמנות ומוזמנים לקרוא את הכתבה שלפניכם

כל פרויקט התחדשות עירונית מבוסס, לפני הכל, על שיתוף הפעולה בין בעלי הזכויות במתחם. לכן, כשאחד או כמה דיירים מחליטים לא לחתום על ההסכם כי משהו לא מתאים להם, זה מצב מאוד מתסכל שיכול לגרום לעיכוב לוח זמנים משמעותי ואם אין את הרוב החתימות הדרוש בפרויקט, אף לגרום לביטולו.

מי נחשב לדייר סרבן?

על פי חוק פינוי בינוי דייר סרבן זה דייר או דיירת (בעלי הזכויות) המסרבים לחתום או לקדם פרויקט פינוי-בינוי או תמ"א 38/2 בבניין בו נמצאת הדירה שלהם. במידה והסיבה לסרבנות לא סבירה ואין דרך להגיע להסכמה, בעלי הזכויות האחרים יכולים לנקוט נגד הדייר הסרבן צעדים משפטיים, במטרה לקדם את הפרויקט.

הדשא של השכן ירוק יותר

וכך גם התמורה שכנראה אותו שכן יקבל. תחושת חוסר שוויון בין התמורות שמקבל כל אחד מבעלי הזכויות במתחם התחדשות עירונית היא אחת הסיבות הנפוצות לסרבנות לחתום על המסמך. זה קורה במצבים בהם הפרויקט מתנהל בחוסר שקיפות, בלי הנגשת המידע לדיירים ובעלי הזכויות. זו הסיבה שאנחנו ב-iGindi מקפידים לשתף את הדיירים בכל מה שקורה בפרויקט בצורה שוטפת, הן דרך נציגות הדיירים או באמצעות האתר והאפליקציה הייעודית. כך, כל אחד מבעלי הזכויות יודעים לא רק מה התמורה שמגיעה להם אלא מה מציע היזם לכלל דיירי הפרויקט. 

בשלב בחירת היזם בהליך תחרותי שמקיימת עבור הדיירים מנהלת החדשנות העירונית שלנו אנחנו דואגים לסנן מכל ההצעות שמתקבלות את ההצעות שנותנות את התמורה המשתלמת ביותר לצד האיתנות הפיננסית והניסיון של היזם. 

נגישות ורגישות

הרבה פעמים הסרבנות של הדיירים בפרויקט נובעת מחששות. יש לציין שלחשוש זה לגמרי לגיטימי, כי בסופו של דבר, עבור רוב בעלי הזכויות מדובר באחת העסקאות הפיננסיות הגדולות בחיים שלהם. 

אנחנו במנהלת החדשנות העירונית iGindi עושים הכל כדי להפיג את החששות שלכם ולספק לכם את כל המידע על הפרויקט בפורמט נגיש, לסייע לכם לאורך כל השלבים, כולל המעבר לדירה זמנית והחזרה לדירה החדשה. אנחנו גם דואגים לכל הערבויות הנדרשות שעל היזם לספק לדיירים.

מה קורה אם בכל זאת יש סרבן שלא מוכן לחתום על ההסכם?

כן, לפעמים ולמרבה הצער גם תרחיש זה אפשרי. במקרה בו בעל הדירה מסרב לקידום העסקה מסיבה בלתי סבירה, ניתן להגיש נגדו תביעה לערכאות משפטיות.

כשמדובר בפרויקט של תמ"א 38, הסמכות הבלעדית היא של המפקח על הבתים המשותפים. למפקח יש אף סכמות לחייב את הדייר הסרבן לחתום על ההסכם או להורות לעורך הדין מטעם הדיירים לחתום בשם הסרבן.

במידה ומדובר בפרויקט פינוי בינוי, התביעה מוגשת לבית משפט מחוזי. אמנם בית המשפט אינו יכול לחייב את הדייר לחתום או להורות לעו"ד לחתום במקומו, יש לו אפשרות לקבוע כי על הדייר הסרבן לשאת באחראיות על הנזקים שנגרמו לשאר הדיירים עקב אי-ביצוע העסקה. כך, בעצם, הסנקציה המשפטים היא המנוף לשכנוע של הדייר לחתום.

מנהלת חדשנות עירונית iGindi רואה חשיבות רבה בהתאחדות הדיירים לפני תחילת הפרויקט ושיתוף פעולה מלא שלהם בכל ההחלטות המתקבלות בפרויקט במטרה למנוע מצבים כאלה. 

המידע בעמוד ובאתר זה נועד להוות תוכן ומידע בסיסי בלבד, המידע באתר לא מהווה ו/או יהווה ייעוץ והכוונה משפטית או תחליף לייעוץ משפטי פרטני הניתן על ידי משרדנו. אין באמור בעמוד זה כדי להוות הכוונה ו/או המלצה ו/או הדרכה לנקיטת הליכים משפטיים שונים ו/או להימנעות מהם. אנו ממליצים בכל שלב ו/או בעת פעולה כלשהי להתייעץ עם עו"ד בכל נושא כזה או אחר. למען הסר כל ספק, האחריות לכל תוצאה בשל הסתמכות על האמור לעיל תחול על המשתמש בלבד.

שתפו:

יצירת קשר

אנחנו ב- iGindi קוראים ״להתחדשות עירונית״ גם ״חדשנות עירונית״. למה? כי באמצעות הטכנולוגיה שלנו ועקרון השוויון – הכל שקוף!

כתבו לנו או חייגו

טלפון: 058-402-0000

דברו איתנו ונצא לדרך

הצוות שלנו זמין עבורכם לכל מענה ושאלה.

אבינועם

עמרי

שעות הפעילות: א׳ – ה׳: 09:00 – 19:00 | יום ו׳: סגור
ניתן להשאיר הודעות וואטסאפ בכל שעות היממה ונחזור אליכם בהקדם האפשרי.