בראש ובראשונה חשוב לדעת שתהליך התחדשות עירונית הוא קודם כל הליך חברתי – ללא הסכמת הדיירים והבעת רצון להתקדם, אין פרויקט. לאחר הבעת רצון השלב הבא הוא בחירת נציגות דיירים חוקית, בחירת עו"ד דיירים ולבסוף בחירת יזם שמתאים לביצוע הפרויקט.
נדרשת הסכמה של 67% מבעלי הדירות. במידה ויש בעלי דירות המסרבים לביצוע תהליך של פינוי בינוי או תמ"א 38, עליהם להציג נימוקים משמעותיים כנגדו.
פרויקט של התחדשות עירונית מכיל שלבים רבים אשר לכל שלב פרק זמן שונה.
לאחר כל ההסכמות מצד הדיירים (בחירת עו"ד דיירים ובחירת יזם) נדרש להגיש את המסמכים הדרושים לוועדת התכנון והבנייה על מנת לקבל היתר בנייה. לאחר קבלת היתר הבנייה יש להרוס את הבניין הקיים ולבנות את הבניין החדש במקומו.
תהליך של התחדשות עירונית משלב הסכמות הדיירים ועד לקבלת מפתח לדירה החדשה יכול לקחת 7-8 שנים ואפילו 10+ שנים תלוי במורכבות והיקף הפרויקט.
תהליך של התחדשות עירונית הוא ארוך ומורכב.
חשוב מאוד להגדיר לוחות זמנים לכל שלב בתהליך משום שללא הגדרת לוחות זמנים הפרויקט יכול להתעכב יתר על המידה שלא לצורך.
כיום מקובל בשוק ההתחדשות העירונית שהיזמים משלמים על מלוא עלויות הפרויקט.
עלויות הבנייה, עלויות שכר הדירה, פינוי והובלת הדיירים הקיימים, תשלום לבעלי מקצוע הנותנים שירות לדיירים כגון עורך דין שייצג את הדיירים, מפקח בנייה מטעם הדיירים, המיסים שיחולו על הדירות החדשות בפרויקט ועוד, משולמים ע"י היזם ולא ע"י הדיירים.
מוזמנים להשאיר לנו פנייה עם פרטים ונחזור אליכם עם תשובה.
בפרויקט התחדשות עירונית קיימים סיכונים אפשריים כגון הפסקת עבודת הבנייה על ידי היזם מסיבות שונות: קושי כלכלי להמשיך בפרויקט, מחסור קונים פוטנציאלים לדירות או פשיטת רגל של היזם. כל אלה יכולים לעצור את הפרויקט או לעכב אותו לזמן ממושך.
ישנם מספר פעולות שמומלץ לבצע:
אנחנו ב-iGindi דואגים למזער את הסיכונים ושכל פרויקט שמתחיל בליווי שלנו גם מסתיים על הצד הטוב ביותר.
אנחנו ב- iGindi קוראים ״להתחדשות עירונית״ גם ״חדשנות עירונית״. למה? כי באמצעות הטכנולוגיה שלנו ועקרון השוויון – הכל שקוף!
הצוות שלנו זמין עבורכם לכל מענה ושאלה.
אבינועם
עמרי
שעות הפעילות: א׳ – ה׳: 09:00 – 19:00 | יום ו׳: סגור
ניתן להשאיר הודעות וואטסאפ בכל שעות היממה ונחזור אליכם בהקדם האפשרי.